Check het IP adres van je website

Home » Tools » Wat is het ip adres van mijn website?

Met deze ip adres checker zie je direct welk ip adres aan je website is gekoppeld.
Ook toont het informatie van je website, waar is deze gehost en heeft de website ook een ipv6 adres of alleen een ipv4 adres. Niet alleen het controleren van je eigen website, maar natuurlijk ook sites van anderen.

Uitgebreide informatie van Ipinfo

Met een IP adres is het mogelijk te achterhalen waar een server staat en bij welke partij deze is ondergebracht. Hiervoor gebruiken we een externe IP database van ipinfo.io. We laten uit deze database verschillende gegevens zien zoals de plaatsnaam, land, postcode, regio, provider en de hostname van de server.

Wat betekent : Geen IP v6 gevonden?

Het is niet verplicht een ipv6 adres aan je server te koppelen, veel sites hebben dat namelijk nog niet. De verwachting is dat dit uiteindelijk wel gaat gebeuren, en dat er ook steeds meer sites zullen zijn die uitsluitend een ipv6 adres hebben.

IP staat voor Internet Protocol en v6 staat voor versie 6.

IP versies (v4 en v6)

Het internet is ooit ontworpen in een tijd waarbij men geen rekening heeft gehouden met de enorme populariteit van het internet. Destijds werd het alleen voor een select groepje gebruikt. Er zijn ongeveer 4,3 miljard ipv4 adressen mogelijk. Dat lijkt veel, maar als je beseft dat alle apparaten op internet een adres hebben en er al 7 miljard mensen rond lopen waarvan er veel meerdere apparaten hebben. Kun je je mogelijk voorstellen dat er een te kort gaat komen.

Een IP versie 4 adres bestaat uit 4 getallen van 0 tot 255 gescheiden door een puntje.
IP versie 4 adres voorbeeld: 10.0.0.0

Een IP versie 6 adres bestaat uit 8 hexadecimale cijfers gescheiden door een dubbele punt.
Een IP versie 6 adres ziet er bijvoorbeeld zo uit: FC00:0000:0000:0000:0000:0000:0000:0000